Saturday, February 19, 2011

kekasih curang

/please
ape la mula2 tulis entri ne mud aku dh sedey..ble korg bce lagi la sedey... aku tadi dok google dlm tenet tbe2 aku jumpe bende alah ne aku nk share.. bukan aku yg tulis :(

Ketika bercinta buln dan bintang sanggup dipetik tetapi kenapa secara tiba- tiba hubungan menjadi dingin? Setiap soalan diakhiri dengan pertelingkahan..tidak tahu punca dan buntu kenapa tidak seakrab dulu?? Ini petikan dari majalah "10 tanda- tanda awal kekasih anda curang terhadap anda!".......

1)Layanan dingin- enggan atau lambat membalas SMS dan panggilan anda atas alasan 'sibuk'.

2)Pemarah/ Mencari Salah- kesalahan kecil diperbesar-besarkan sehingga berlaku konflik dan kemudian menggelak perbualan terus meninggalkan anda keseorangan tertanya- tanya1?

3)Alasan tak logik- enggan luangkan masa dengan anda sanggup keluar bersendirian atau bersama teman2 nya ke tempat lain tanpa anda.

4)Berahsia- Tidak seperti dulu, gemar berbuat sibuk, diamkan diri, termenung dan tidak suka anda melihat mobile bag atau barangan peribadi yang lain.

5)Panggilan misteri- Kerap dengan urusan kerja- overtime, outstation, gym, kecemasan dan menemani boss katanya. Perbualan telepon dengan si pemanggil dibuat tidak ketika anda disisi, berbisik dan singkat jawapanya!

6)Penampilan berubah- Lain tingkah-lakunya, semakin bergaya, wangi, rapi, sering keluar malam dan rambut/kumis kemas dijaga selalu.

7)Masalah duit- Tidak mempunyai budget yang cukup untuk anda berdua atau keluarga (bagi yang berkahwin), minyak kereta sering habis dipakai, pelbagai alamat email, sering memadam caller ID, hutang kredit kad diluar pengetahuan anda dan bil/receipt misteri restauran atau barangan 'ajaib' anda terjumpa!

8)Kemesraan hilang- Dia tidak lagi berminat untuk duduk bercerita/mendengar isu remeh, tiada kata- kata manis, gurauan dan tidak bermanja seperti dulu. Tiada buah tangan sebagai tanda ingatan!

9)Teman2 lari- Kawan baiknya menghindari anda seperti lari dari disoal siasat dan rasa bersalah terhadap anda bila bertembung.


10)Naluri- tiba- tiba mengesyaki sesuatu yang tidak kena tapi tiada bukti atau petanda sahih! Perhubungan semakin lama semakin rengang jadinya.



nota kaki: kekasih aku curang aku xnk bercinta :(
/bye

~ aku rindu umh aku~ tbe2 je xde kaitan ngn yg atas oke
/bye

5 comments:

yanarab said...

saya sdih..saya dpt rse..
jom nangis sme2...

kamarukom said...

ape yg penting, kite kene brsangka baik dgn psgn..
itu yg dinamakn trust :)
n hbgan dingin tu dpt disolvekan dgn mnjarakkan hbgan sbntar..hehe ni tektik sy tau..brlakon je bosan..bile jmpe auwww~~ hehehe

Si Gadis Pipi said...

yana :: emm nothing what to say.. mls nk pk yunk

kamarukom :: yess i think is the best idea la wak

Cik Cammy Lia said...

mcm ade kaitan la ckit2 huhu..mmg betul pon.kalo ade tanda2 gni mmg nyata si dia ade org len xpon hati dia dh xde untuk kite huhuhu

keynah said...

mari jadi mcm saya!
hehehe..=)