Monday, June 20, 2011

UUM pun kene hacked ke???






when u all see words kat atas tue ape yang ada dalam fikiran u all??? dah tentu-tentu la korang akan cakap
"alamak aku pun kene hacked ke??"
"hacker mane yang jahat sangat ne B*%$&"

macam-macam la yang kuar dari mulut nie kan, act dalam beberapa minggu ne asal ku blogwalking je banyak cerita pasal hacked meng hacked oleh si hecker ne macam dah jadi pisang goreng panas pulak ala-ala macam kita download lagu-lagu free dalam internet sampaikan macam dah jadi amalan kebiasaan,
macam baru-baru ne result exam tuk student uum boleh access awal, 2 hari lagi awal daripada date yang sepatutnye ditetapkan oleh pihak universiti siap dorang bagi cara and gunekan link yang dorang sebarkan dalam fb, disebabkan aku adalah student uum aku pun agak terkejut la sebab kawan-kawan aku sume kata result dh kuar, gile bagai sentap direrentap jantung hatiku, aku pun ape lagi mula la membayangkan apela result aku, aku pun try la gunakan link yang dorg suruh , tekan punye tekan picit punya picit xjugak boleh masuk bila bace sume status kawan-kawan dalam fb

"alhamdulillah"
"syukur lulus semua amin"
"Alhamdulillah....syukur sgt ya Allah...result xdak yg berstatus R...i'm hepi with my result ^_^"

aku pun try la and then dapat..kesiian jugak pada mereka yang mencuba but xleh nak masuk result dorang, pada sapa yang xrisau sapa-sapa yang kata xheran  xnak tgk result pun mesti la nak tgk jugak kn motif nye kat sini aku ne dikira hacked jugak ke?????? aku cume klik link yang dorang sebarkan????
tapi kalau ikutkan undang-undang cyber law aku ne dikira hacked jugak ke???? entah la padahal sem lepas aku belaja 1 modul "UNDANG-UNDANG CYBER LAW"  " CYBER CRIME" cehh..hampeh betol..


bila pagi-pagi bukak wall MPP 


Salam perpaduan. Kami dr pihak MPP  mohon maaf atas segala kemusykilan yg berlaku, seperti mana yang mahasiswa/i UUM tahu, sistem aplikasi seluruh Malaysia sekarang banyak yg telah di godam, kami syak URL tersebut juga telah di godam, kami nasihatkan supaya jangan telalu percaya keputusan peperiksaan yang di paparkan di URL tersebut untuk mengelakkan sebarang salah faham.. mohon semua mahasiswa/i UUM menunggu keputusan peperiksaan yang rasmi pada 20 jun 2011 di portal pelajar..sebarang perubahan akan diberitahu kemudian.. terima kasih..

tapi semalam ada antara kawan-kawan aku kata  link yang dorang bagi 2 dah xboleh nak masuk, so pendapat aku la access link n result yang dorang bagi 2 betol tak mungkin la hacker nak saje-saje reka result pastu tahu plak subject yang kite ambik, macam xde keje la, dah kompem-kompem betol dorang amik sebab result tue mmg dah ade dalam database kan.




apa pun aku tak tahu lah motif sebenar hacker ne, mybe hacker ne dah terlebih pandai sangat tak sabar nak tengok result dia yang gempak sangt tue!! or saja nak buat experimen ilmu yang dorg blaja !! or sebab cuti yang terlalu lame????? entah la korg pikir la sendiri, tapi aku nak ucapkan syabas la kat hacker tue sebab experimen dia dh berjaya !!!! /wahaha


tapi ade satu bende yang aku paling risau sebab dalam portal link tu kan ade sume maklumat details kita termasuk la bank account student betol x???? motif pasne dapat je PTPTN terus kuar la dari bank masukkan dalam bank len.. haha pastu kalau ada la warga uum yang bace mintak la pihak-pihak yang terbabit tingkatkan security system okey ,< >


*pesanan tak elok kerja hacked menghacked ne kalau tertangkap tapi cyber crime ne mmg susah la nak kesan sbb kalau yang betul-betul pandai mmg dorg xkn tinggalkan jejak pun
*aku dapat check result aku  2hari awal tapi tetap nak semak yang di luluskan senat :)
*sapa-sapa yang xdapat tgk tue bersabar la okey



jadual check result 

20hb JUNE 2011
3ptg!!!




    

7 comments:

cikida said...

benci hackers !! grrrr

Mr AA said...

apsal aku xleh masuk eh,huuu..sob3

CiNta KiTa said...

ish...aan...hacker pn ade gk ke??

misyamissyou said...

hm..mmg xelok la hack2 ni..susahkan org ramai yg nk berurusan..

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

benci lanun hack ...

theChumelest said...

mcm kurang kasih syg je nak godam sana sini.
motif? xde pon. da la sorok identiti.
bajet bole pemes. ish..
menyirap lak aku. haha

taliff said...

HAcker, cerita sensasi sekarang, mereka umpama lanun yang menyerang~~~huhuhuhu