Friday, August 19, 2011

mood: membaca entri orang sambil tidak tinggalkan jejak


salam buat rakan-rakan, hari ini mood berblogging datang sempat la aku bace entri-entri penulis blog yang teramat rajin mengupdate blog dorang, tak la macam blog aku just luahan hati, bila time suka aku nak tulis aku tulis la time malas aku biarkan je~ gile tak setia~ aku bukan apa cuma aku malas la haha malas korang faham sendiri kan  kih~

dalam blogging tue aku malas nak tinggalkan jejak sebab aku taknak kawan-kawan blog aku keciwa sebab bila datang blog aku xde update latest pun, sumenya yang lama..aiii bila la blogger pemes macam irine ke cik epal ke tak pun fatin liyana takpun abang ben nak jenguk blog aku ye~ haha mana la dorang nak datang kalau aku sendiri malas meninggalkan jejak dan komen~ padan muka sama aku, cuma masa aku blogging tu aku tertarik dengan satu ayat act bukan satau ayat tapi satu petikan dari blog cik epal 


"kalau kita betul-betul sayangkan seseorang, lepaskan dia pergi, jangan kau
 halang dia, andai sudah tersurat dia milik kau, suatu masa nanti dia pasti balik pada kau walau sehebat manapun pengganti yang dia jumpa dan andai kau sayangkan sesuatu benda itu, jangan kau genggam dia terlampau kuat, bimbang ianya pecah didalam genggaman kau sndiri"~

 
bagi aku petika ayat dekat atas itu memang ada kebenarannye, just because aku sendiri penah mengalaminya, sebelum aku temui kebahagiaan yang aku capai sekarang alhamdulillah berkat kesabaran mungkin juga jodoh at the last kami kembali ~moga allah terus panjangkan jodoh kami~ tapi sebagai manusia dan hamba-NYa tipu la kalau perasaan dan rasa perit ketakutan masa lalu hilang dan yang pasti rasa itu susah aku nak lupakan,  aku sendiri tak pasti apa yang akan jadi kan masa akan datang.



cuma satu pesanan aku, sabar sebab sabar la aku menjadi gugurl yang tabah dan dapat rasa pae yang aku tak dapat tak penah rasa sebelum ne even apa yag orang cakap dekat kita, orang maki ,orang cakap kita ne manusia bengong ~ hehe~ sabar la kekuatan utama sebab ganjaran orang yang sabar ini nikmat yang Allah janjikan terlalu besar :)


2 comments:

Hannah said...

Doa orang yang sedang berpuasa senang dimakbulkan, InsyaAllah. Doakan yang terbaik untuk korang berdua. :)

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html